INHOUD GITAARLES - GITAARLES BREDA

Er wordt zowel akoestisch- als elektrisch gitaarles gegeven. Je mag ook regelmatig wisselen tussen deze instrumenten. 

Aan alle leeftijden wordt gitaarles gegeven. De jongste kinderen kunnen het beste starten vanaf ongeveer 8 jaar. Afhankelijk van de fysieke en mentale ontwikkeling van het kind is het soms mogelijk al op 7 jarige leeftijd te starten, maar dan onder begeleiding van een ouder. Meer informatie hierover vindt u bij de ouder/kind lesmethode.

Alle gitaarlessen vinden plaats aan de werfstraat 31 te Breda

De lestijden zijn van maandag t/m vrijdag. Meer info.

Er wordt praktisch gitaarles gegeven. Dat wil zeggen dat de theorie al spelenderwijs voorbij komt. Door de praktische aanpak kun je bij les 1 al een leuk lied spelen.

Je hoeft geen noten te kunnen lezen voor de gitaarlessen. Er wordt nl. gebruikt gemaakt van de veel eenvoudigere manier van tablatuur en chordtabs. Binnen de popmuziek is het gebruik van tablatuur en chordtabs wereldwijd de meest populaire en gebruikte methode. Hierdoor kun je de 1e lessen al de leukste liedjes spelen. Kijk maar eens op het internet bij verschillende gitaarsites, zoals www.ultimate-guitar.com. Op deze site kun je vrijwel alle liedjes van deze tijd èn vroeger terug vinden. 

Dat wil niet zeggen dat je geen noten leert. We leren wel de noten en akkoorden op de gitaarhals. Want de akkoorden moet je wel kennen als er een lied behandeld wordt.

De lessen worden aangepast aan de muziekstijl waar jij van houdt. 

Er wordt wel eens gezegd dat je eerst op een akoestische gitaar moet beginnen. 
Maar als je punk, metal of rock wilt spelen, zal het plezier je snel ontgaan als je het eerste jaar akoestisch moet spelen.

EXTRA’S 
Als afsluiting van een lesperiode van 15 lessen wordt er vaak een opname gemaakt van een van de liedjes die je hebt geleerd. Hierdoor zul je het lied goed moeten beheersen. Een opname is ter vervanging van een leerlingenuitvoering. Een opname geeft minder spanning dan een publiek optreden. Voor deze opnamen worden géén extra kosten berekend. Het valt onder het normale lestarief en wordt gezien als praktijkervaring. Meer informatie over de opnames kun je vinden op de pagina opnamen

Er wordt geen gebruik gemaakt van verplichte leerlingen uitvoeringen. Mocht een leerling tezijnertijd wél podium ambities hebben, dan zoeken we regelmatig samen naar podiummogelijkheden. 

Wijnand Brant Gitaarlessen 2008 - 2019 | Site by HQMatics