Ouder kind gitaarles methode Wijnand Brant Breda

Ouder/kind - lesmethode - Gitaarles Breda

Wijnand Brant is de ontwikkelaar van de ouder/kind lesmethode.

De ouders worden aangemoedigd de basis van het gitaarspelen te leren, om zo hun kinderen te kunnen helpen bij het oefenen. De ouders worden methoden bijgebracht om thuis hun kind goed te kunnen helpen. Dit gaat op een speelse wijze. Jonge kinderen bloeien op onder de aandacht en steun van hun ouders. De ouder/kind lesmethode stimuleert deze bijzondere band.

Van 8 t/m 10 jaar mogen 1 of 2 ouders met zijn/haar kind(eren) mee lessen.

De jongste kinderen kunnen het beste starten vanaf ongeveer 8 jaar. Tot en met 10 jaar zijn kinderen lichamelijk en geestelijk nog groeiende. Dit vraagt een andere wijze van lesgeven.
De ervaring leert dat een kind doorgaans v.a. ongeveer 8 jaar pas lichamelijk in staat is een snaar diep genoeg in te drukken en er een mooi geluid uit te krijgen. Dit in tegenstelling tot b.v. een (veel kleinere) viool.
Het pakken van volledige akkoorden is van 8 t/m 10 jaar nog een pittige klus. We beginnen daarom met liedjes op 1 of 2 snaren.
Geestelijk vraagt het ook een andere werkwijze. Op deze leeftijd zijn kinderen speels.

Deze lesmethode zal daarom ook een speelse aanpak hebben. De oefeningen kunnen daarna door ouder en kind thuis worden gedaan.
Met moeten oefenen dienen we op deze leeftijd erg voorzichtig te zijn. Muziek maken moet voor een kind leuk zijn en blijven. Het kind mag het plezier in muziek maken niet verliezen.

We maken tijdens de gitaarlessen ook regelmatig opnamen en leggen het uiteindelijk vast. Deze opnamen krijg je als download. De kinderen beleven hier altijd veel plezier aan. Hiermee heb je tevens een leuk tijdsdocument.

Vanwege de lichamelijke beperking van het kind is het verstandig met een kleinere 3/4 maat gitaar te beginnen. Vanaf ongeveer het 10e levensjaar komen de kinderen in een groeispurt waardoor het raadzaam is over te stappen naar een volwassen 4/4 model. Informeer naar de modellen en prijzen bij Dijkmans Muziek.

De ouder/kind lesmethode staat puur in dienst van het kind. Het is dus niet zo dat de ouder les krijgt in zijn/haar favoriete muziekstijl. In dat geval kan de ouder beter kiezen voor individuele lessen.

Vanaf 11 jaar wordt deze lesvorm omgezet naar een duoles met een aangepast lestarief. De ervaring leert dat de rollen zich dan omdraaien. Het kind blijkt zich doorgaans sneller en soepeler te ontwikkelen dan de ouder.

Als u twijfelt aan de mogelijkheden van uw kind, vraag dan een proefles aan.

De ouder/kindlesmethode heeft een goedkoper lestarief dan een duoles.

Ouder/kindles van 45 min. € 35,40 (De ouder lest mee voor € 5,00 excl. BTW)

Ouder/2 kinderen 45 min € 40,40 (Ouder en 2e kind (ook t/m 10 jr) lessen mee voor € 5,00 p. pers.) Meer info over de tarieven

Een lesperiode heeft 15 lessen bij wekelijks les of 8 lessen bij 2 wekelijks les.

Gerelateerde pagina's