Wijnand Brant geeft gitaarles in Breda aan alle leeftijden vanaf 8 jaar

Inhoud gitaarles

Er wordt zowel akoestisch- als elektrisch gitaarles gegeven. Je mag ook regelmatig wisselen tussen deze instrumenten.

Aan alle leeftijden vanaf 8 jr wordt gitaarles gegeven!!!
De jongste kinderen kunnen het beste starten vanaf ongeveer 8 jaar. Afhankelijk van de fysieke en mentale ontwikkeling van het kind is het soms al mogelijk op 7 jarige leeftijd te starten, maar dan onder begeleiding van een ouder. Meer informatie hierover vindt u bij de ouder/kind lesmethode.

Alle gitaarlessen vinden plaats aan de werfstraat 31 te Breda

De lestijden zijn van maandag t/m vrijdag. Meer info.

Er wordt praktisch gitaarles gegeven. Dat wil zeggen dat de theorie al spelenderwijs voorbij komt. Door de praktische aanpak kun je bij les 1 al een leuk lied spelen.

Een les duurt maar liefst 45 min. Dit in tegenstelling tot andere muziekscholen en collega's. Waarom een les zo lang duurt lees je op deze pagina

Je hoeft geen noten te kunnen lezen voor de gitaarlessen. Er wordt nl. gebruikt gemaakt van de veel eenvoudigere manier van tablatuur en chordtabs. Binnen de popmuziek is het gebruik van tablatuur en chordtabs wereldwijd de meest populaire en gebruikte methode. Hierdoor kun je de 1e lessen al de leukste liedjes spelen. Kijk maar eens op het internet bij verschillende gitaarsites, zoals www.ultimate-guitar.com. Op deze site kun je vrijwel alle liedjes van deze tijd èn vroeger terug vinden.
Dat wil niet zeggen dat je geen noten leert. We leren wel de noten en akkoorden op de gitaarhals. Want de akkoorden moet je wel kennen als er een lied behandeld wordt.

De lessen worden aangepast aan de muziekstijl waar jij van houdt.

Er wordt wel eens gezegd dat je eerst op een akoestische gitaar moet beginnen.
Maar als je punk, metal of rock wilt spelen, zal het plezier je snel vergaan als je het eerste jaar akoestisch moet spelen.

EXTRA’S, ZOALS OPNAMEN EN OPTREDENS
Als afsluiting van een lesperiode wordt er vaak een geluidsopname gemaakt van een van de liedjes die je hebt geleerd. Hiervoor moet je het lied goed beheersen. Het is een momentopname van je huidige niveau. Bij het terug luisteren kun je objectiever over je eigen spel oordelen dan tijdens het spelen. Bij meerdere opnamen kun je je vooruitgang waarnemen.
Ook voor familie en vrienden is het leuk om te horen waar je mee bezig bent. Bovendien is het een mooi tijdsdocument.
Een opname kan tevens gezien worden ter vervanging van een leerlingenuitvoering. Een opname geeft minder spanning dan voor publiek optreden.
Voor deze opnamen worden géén extra kosten berekend. Het valt onder het normale lestarief en wordt gezien als praktijkervaring.

Enkele leerlingenopnames zijn te beluisteren op Soundcloud en YouTube
Sommige leerlingen maken zelf een clipje bij de geluidsopnamen. Zie pagina opnamen.

Minke van de Watering - 'Oops!...I did it again'

Sept 2021 was Omroep Brabant aanwezig bij de gitaarles van Joep. Joep houdt van de rockmuziek uit de jaren '80 en had zojuist de opnamen afgerond van de 'Final Countdown'. Omroep Brabant wilde wel eens weten waarom een jongen van 11 van deze muziekstijl houdt. Bekijk hieronder het filmpje of lees het artikel.

Optredens

Voor de leerlingen die podium ambities hebben, bestaat er de mogelijkheid een aantal keer per jaar op te treden voor publiek.
Er wordt géén gebruik gemaakt van verplichte leerlingen uitvoeringen.
Op Facebook staan een aantal filmpjes van live optredens. 


Gerelateerde pagina's